Ontmoet de (man achter de) auteur


Iwan Röpcke, alias Ingo Hijnderijckx, werd geboren op 21 januari 1961 in Gent (België). Hij behaalde een Master in de Diplomatieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Aan de Université Libre de Bruxelles rondde hij, na zijn studies aan het Europa College, zijn Master in Internationaal Recht alsook zijn Master in Luchtvaart- en Maritiem af. Hij is voornamelijk actief in de privé sector en beschikt over een MBA van de Vlerick School.

Aangewakkerd door een diplomatieke interessesfeer en opgegroeid in een schoot waar film, verhaal, verbeelding en geschiedenis centraal stonden, legt hij zich toe op één van zijn privé-passies: schrijven. Na zijn debuutroman 'Scarcity' (2017) onder het pseudoniem Ingo Hijnderijckx, schetst hij in het vervolgverhaal "MOIRA" het pril hervonden en broze geluk van de ontvoerde dochter van Gilles Descamps, Moira, na haar vrijlating. Als Moira met een paar vrienden naar Hong kong gaat komt ze terecht in een stroomversnelling van vreeemde gebeurtenissen die linken lijken te hebben met periodes uit haar leven, voor haar ontvoering. Wat door de vrienden van Gilles initieel als een afgesloten en bewust verdrongen zaak werd behandeld, blijkt plots weer springlevend.
Röpcke, tekent nu reeds de conceptuele verhaallijnen uit van het laatste deel van de trilogie, 'This Charming man', gebaseerd op een mogelijke verdachte uit zijn tweede boek.

Iwan Röpcke is een hedendaags fictieauteur die op een toegankelijke manier en met verbeelding over de hedendaagse veranderende wereld en de weerslag ervan schriijft. Hij weet tussen verbeelding en realiteit, de juiste sfeer en toon te zetten en raakt de lezer met intrigerende, treffende bewoordingen en een krachtig plot.
​​​​​​​
Lees ook het interview met Ingo Hijnderijckx over zijn boek Scarcity.
Ingo Hijnderijckx